Autor: Põllumajandus.ee • 20. juuni 2023

Leedo: eesmärk ei ole pelgalt ellujäämine, vaid eelduste loomine uueks kasvuks

Tartu Maakohus kinnitas ajutistesse makseraskustesse sattunud Saaremaa Lihatööstuse saneerimiskava, mis on loodud kõikide osapoolte tihedas koostöös ning mille alusel algab nüüd suure piirkondliku mõjuga ettevõtte majanduslik tervendamine.
Saaremaa Lihatööstuse omanik Vjatšeslav Leedo loodab praegusest kriisist väljuda võitjana.
Foto: Raul Mee

Saaremaa Lihatööstuse omaniku Vjatšeslav Leedo sõnul ettevõtte ajutiste makseraskuste peamine põhjus on mitmeid aastaid Eesti toiduainetööstust räsinud ahelkriiside rägastik, milles kõige suuremaks kaotajaks on senini olnud just lihatööstus. 2022. aasta lõppes lihatööstuse sektorile 22 miljonise kahjumiga, aga ka 2023. aasta esimene kvartal tõi kogu sektorile juba üle 8 miljoni kahjumit.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960