Autor: Põllumajandus.ee • 22. juuni 2023

Eesti Metsameistri Taimekasvatus investeeris 690 000 eurot uude kasvuhoonesse

Suure-Rakke külla püstitatud uus taimlahoone on 11 meetrit kõrge, 25 meetrit lai ja 110 meetrit pikk. Juba praegu on kasvuhoonesse kosuma sätitud üle 1,1 miljoni taime, millest suurem osa on männid. Veel kasvatab ettevõte kuuske, suures mahus kaske ja sangleppa.
Eesti Metsameistri Taimekasvatus avas uue kasvuhoone, mis suurendab aastase tootmisvõimekuse 4.4 miljonini.
Foto: Eesti Metsameistri Taimekasvatus

Eesti Metsameistri Taimekasvatuse juhataja Kristjan Laasi sõnul otsustati uus taimlahoone ehitada, et katta vähemalt osaliselt Eesti turul valitsevat defitsiiti. "Tõsi, oleme Eestis ikkagi istutamisega defitsiidis – peaksime märksa rohkem istutama kui raiuma, sest uue metsapõlvkonna areng on meie kõigi jaoks oluline," sõnas ta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960