Autor: Põllumajandus.ee • 11. juuli 2023

Köögivilja kasvupind väheneb, tera- ning kaunvilja koristatakse varasemast rohkem haljasmassiks

Statistikaameti 2023. aasta esialgsetel andmetel on põllumajandusmaa kogupind püsinud tänavu pea muutumatuna. Samas kesa ehk aastaks kasutusest välja jäänud põllumaa pind on suurenenud 2,5 korda ning varasemast suurem osa tera- ja kaunvilja planeeritakse koristada haljasmassiks. Pikalt langustrendis olnud köögivilja ja maasika kasvupind on veel vähenenud 8%.
Tehniliste kultuuride pinnad on vähenenud kõigi kultuuride osas kokku 14%.
Foto: Pexels

Statistikaameti juhtivanalüütik Ege Kirsi sõnul on teraks koristada planeeritava teravilja pind tänavu mullusest 3% väiksem ehk kokku 351 200 hektarit. Nisu on mullusest 5%, otra 4%, kaera 3% ja tatart 24% vähem. Nisu 173 000 hektarist on 85% talinisu.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960