Autor: Tiiu Annuk, põllumeeste ühistu KEVILI taimekasvatusspetsialist • 14. august 2023

Mida pidada silmas koristus- ja külvieelsel ning külvijärgsel umbrohutõrjel?

Põllumeeste ühistu KEVILI taimekasvatusspetsialist Tiiu Annuk toob välja olulised nüansid koristus- ja külvieelse ning külvijärgse umbrohutõrje tegemiseks, kasutades glüfosaate.
Umbrohtunud rapsipõld.
Foto: Tiiu Annuk

Tänavune koristusperiood on väga keeruline. Põldudel on tõsised probleemid umbrohtudega, eelkõige seal kus taliteravili jäi hõredamaks, said umbrohud võimaluse täita tühjad kohad ja kasvada. Lisaks soodustas vahepealne põuaperiood ning pärast seda saabunud vihmad hilisemat umbrohtude tärkamist ning kasvamist, seega tekkis hilisem seemneumbrohtude teine rinne.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960