Autor: Põllumajandus.ee • 20. september 2023

President Karis: Ukraina viljaeksporti blokeeriv Venemaa käitub Mustal merel nagu piraat

President Alar Karis tõstatas New Yorgis kohtumisel ÜRO peasekretäri António Guterresega Venemaa agressioonist tingitud teemad, eelkõige Ukraina viljaekspordiga seonduva ja samuti rõhutas, et tähelepanu vajab sanktsioonide all olevate Iraani droonide kasutamine agressorriigi poolt.
Presidendid Alar Karis, Gitanas Nausėda ja Edgars Rinkēvičs arutasid ÜRO peasekretäri António Guterresega Venemaa algatatud agressioonisõjast tingitud mõju maailma toiduga kindlustatusele.
Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

„Peame otsima lahendusi probleemidele, mille Venemaa sõjaga on tekitanud ja aitama Ukrainal leida võimalusi viljaekspordiks, mitte leevendama Venemaale kui agressorile kehtestatud sanktsioone ega laskma tal Mustal merel laiutada ja oma tingimusi dikteerida,“ sõnas president Karis.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960