Autor: Rahel Lepp • 4. oktoober 2023

Lääne-Virumaa piimatootjad loodavad olude paranemisele

Augusti lõpus avas Eesti suurim piimaühistu E-Piim Paides uue tehase, mis täisvõimsusel tööd alustades hakkab tootma 100 tonni juustu ning 70 tonni vadakupulbrit päevas. Kas ja kuidas mõjutab uue tehase tulek Lääne-Virumaad, arutlesid siinsed piimatootjad.
OÜ Trovador tegevjuht Vahur Veermäe
Foto: Raul_Mee

Kuna Eestis toodetakse toorpiima kaks korda enam kui tarbitakse, on piimatootjatele eluliselt tähtis ka ülejäänud piim realiseerida. Meie ülejäänud piimast jõuab suur osa Läti ja Leedu suurtesse piimakombinaatidesse, kuid E-Piima Paide uue kombinaadi tulemine hakkab loodetavasti muutma nii autonina suunda, mis piimakoormaga ehk enam piiri taha sõitma ei pea, ja loodetavasti tõstab ka toorpiima hinda, kirjutab Äripäeva teemaveeb Lääne-Virumaa Uudised.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960