Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 27. november 2023

Piimakarjakasvatajate aastalõpu seminar toob kohale maailma tipptegija

Alltech Eesti OÜ ja Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu (ETKÜ) kutsuvad piimatootjaid osalema piimakarjakasvatajate aastalõpu seminaril "Eesti piimakarjakasvatuse tänane päev. Kuhu edasi? Kus on piirid?".
Piimakarjakasvatajad on oodatud osalema aastalõpu seminarile.
Foto: Raul Mee

Seminar toimub 4. detsembril Järvamaa Kutsehariduskeskuses aadressil Tehnikumi 4 Särevere.

Seminaripäeval on osalejatel ainulaadne võimalus kohtuda USA Pennsylvania Ülikooli tunnustatud professori Jud Heinrichs’iga, kelle uurimisvaldkondadeks on läbi aastate olnud noorloomade kasvatus ja karja täienduse management ning koresöötade kasutus.

Jud Heinrichsi teadustöö tulemusi on rakendatud praktikasse ülemaailmselt erinevates riikides. Aastatel 1991-1992 koordineeris ta edukalt Ameerika Ühendriikide Veisekasvatus Assotsiatsioonis “Karja täienduse” projekti ja on tänaseni kaasatud maailma erinevate Ülikoolide projektides.

Heinrichs on valitud ka Euroopas Bologna Ülikoolis külalisprofessoriks. Kokku on ta avaldanud üle 120. artikli ning raamatu peatüki, lisaks 200 publikatsiooni veisekasvatuse vallas.

Lisaks Jud Heinrichs'ile teeb ETKÜ juhatuse esimees Tanel–Taavi Bulitko kokkuvõtte viimase kolme aasta muutuste kohta Eesti piimakarjakasvatuses ning ta toob kuulajateni ka värsked uudised novembris Pariisis toimunud WHFF kongressilt.

Seminari päevakava on järgmine:

09.30 - 10.00 Hommikukohv

10.00 - 10.30 Konverentsi avamine

Pilleriin Puskar, Alltech Eesti juhataja ja EPKK piimatoimkonna esinaine

10.30 - 12.30 Lehm, kui piimakarja „põhivara“, majanduskeskkond ja trendid. Karja täienduse kasvatamine ja eesmärgid. Söödaväärinduse olulisus tootlikkuses.

Jud Heinrichs, Pennsylvania Ülikooli veisekasvatuse professor

12.30 - 13.15 Lõuna

13.15 - 14.30 Viimase kolme aasta muutuste kokkuvõte Eesti piimakarjakasvatuses ning värsked uudised novembris Pariisis toimunud WHFF kongressilt – suunad maailma piimakarjakasvatuses.

Tanel–Taavi Bulitko, ETKÜ juhatuse esimees, EPKK nõukogu liige

14.30 - 15.30 Paneeldiskussioon: Kumb on olulisem, kas karja tulek või karjas püsivus?

REGISTREERU SEMINARILE

Seminarile saad registreeruda saates oma osalemissoovi e-postile: [email protected] või helistades tel. 5280846.

Oma osalemissoovist anna teada hiljemalt 30. novembriks. Seminar on osalejatele tasuta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960