Autor: Põllumajandus.ee • 14. veebruar 2024

Valmis digilahendus maatüki kasutusõiguste märkimiseks

Maa-amet käivitas uudse digilahenduse, kus inimesed saavad katastris ise oma maatüki kasutuskokkuleppeid luua.
<strong >Maa-amet avas uue katastri e-teenuse maatüki kasutusõiguste märkimiseks.</strong>
Foto: Henri Loose

Esmakordselt Eestis on kõigil võimalik digitaalselt otse katastris luua oma maatüki kasutusõiguste ruumiandmeid. „Kui varem märgiti maatüki kasutusõigused tihti paberskeemidel värvilise pliiatsiga, siis nüüd saab need digitaalselt otse katastrikaardile märkida,“ rääkis Maa-ameti katastri arendusosakonna juhataja Priit Kuus.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960