Autor: Toomas Kelt • 14. veebruar 2024

Valio juht: tööstuse suurimad probleemid on energia hinnad ja turutõrked

Kuigi suuremad energiahindade kõikumised tunduvad olema möödas, on töötleva tööstuse jaoks eluliselt oluline energiahindade stabiliseerimine, märgib Valio Eesti juht Maido Solovjov.
Valio Eesti juht Maido Solovjov.
Foto: Liis Treimann

Solovjovi sõnul on energia hind otseselt seotud Eesti majanduskliimaga, kuna energiatarbijad oleme kõik. „Energeetikas võiks olla eesmärgiks jõuda elektri hinna juurde 60-70 EUR/MWh,“ ütleb piimatööstuse juht. Praegu on elektri hind kõikuv ning sõltub suurel määral Põhjamaade elektritootjatest.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960