Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 26. juuli 2023

Majandustulemused | Piimatööstuse kasumit kärpis toorpiima hinnatõus

Valio Eesti AS teenis 2022. aastal 169 miljoni eurose käibe juures 3,5 miljonit eurot ärikasumit. Võrreldes eelneva aastaga oli möödunud aastal piimatööstuse kasum väiksem, sest tootmissisendite, eriti toorpiima hüppelist hinnatõusu, ei olnud turud ja tarbijad võimelised vastu võtma.
Laeva külas paiknevas Valio Laeva Meiereis valmistatakse värskeid piimatooteid.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Valio Eesti on tänasel hetkel suurim kohalik piimatööstusettevõte, mis toodab ja turustab peamiselt Lõuna-Eesti farmide piimast valmistatud värskeid piimatooteid ja juustusid. Valio Eesti tehased asuvad Laeva külas Tartumaal ning Võru linnas.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960