Autor: Põllumajandus.ee • 15. veebruar 2024

Konjuktuuriinstituut: toiduainete hindade langus ei jõua tarbijani

Toidukaupade hinna jaotuses tarneahelas on kasvanud kaubanduse osakaal, selgub Eesti Konjunktuuriinstituudi uuringust.
Sealiha kokkuostuhind on veidi langenud, kuid poodides on näiteks seahakkliha hind hoopiski tõusnud. Eks ole ka see üks põhjusi, miks paljud ostjad eelistavad võimalusel oma oste teha turult.
Foto: Liis Treimann

Konjunktuuriinstituut avaldas värske uuringu vahearuande, milles vaadeldakse toidukaupade hinna jaotust tarneahelas ja nende muutust. 2023. aasta kolmanda ja neljanda kvartali võrdluses on muutused väikesed, kuid jätkuvalt on üldistavalt kasvanud kaubanduse osakaal lõpphindadest. Uuringus vaadeldi piima-, teravilja- ja lihatoodete ning köögivilja ja munade hinna kujunemist.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960