Autor: Toomas Kelt • 2. aprill 2024

Ülle Madise: riigiametnikud ei või omaniku loata tema metsa inventeerida

Õiguskantsler Ülle Madise tuletas Keskkonnaametile meelde, et üldreeglina võib ka riigiametnik viibida teise inimese maatükil vaid omaniku loal ning ka seaduses ette nähtud erandite korral tuleks omanikku teavitada.
Õiguskantsler tuletas Keskkonnaametile meelde, et üldreeglina võib ka riigiametnik viibida teise inimese maatükil vaid omaniku loal.
Foto: Ivar Kuldver

Õiguskantsleri pöördumine on ajendatud maaomanike kirjadest, kellele teeb muret levinud praktika, mille puhul riik ei teavita maaomanikku sellest, et inimese maal tehakse inventuuri. Selle tulemusena võib riik võtta maa looduskaitse alla või muuta senist kaitsekorda rangemaks. See aga tähendab omandiõiguse piiramist.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960