Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 10. aprill 2024

Marge Pähkel: viljaekspordis ei ole me konkurendid

Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel toob välja Eesti viljaekspordi tugevused: hea vilja kvaliteet, hea lao- ja logistikateenus ning hea koostöö teiste eksportijatega. Et selles kõiges ise ka veenduda, käisime temaga Muuga sadamas asja uurimas.
Muuga sadamakail seisab Panama lipu all seilav laev nimega Spring Lotus.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Muuga sadamakail seisab Panama lipu all seilav laev nimega Spring Lotus. Eestisse jõudis see suur Panamax-tüüpi laev juba 26. märtsil ja siin plaanitakse olla maksimum kümmekond päeva. Viljalaev on 200 meetrit pikk ja 32 meetrit lai. Sellise suure laeva laadimisel on muidugi omad reeglid, mille täitmist jälgitakse hoolega. Samamoodi on reeglid viljale.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960