Autor: Põllumajandus.ee • 19. aprill 2024

Usbekistani kõrged külalised tutvuvad Eesti veisekasvatusega

Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu (ETKÜ) aastate pikkune töö leida uusi välisturge kolmandates riikides on jõudnud uude faasi. Sellel nädalal külastab Eestit kõrgetasemeline Usbekistani põllumajandusdelegatsioon, et tutvuda ühistu tegevusega. Tehakse ringsõit farmides ja muu hulgas külastatakse Maamessi.
Usbekid Tsura talus.
Foto: Tanel-Taavi Bulitko

Eesti tõuveisekasvatajad on edukalt arendanud suhteid nii Usbekistani kui Aserbaidžaani farmeritega, kellele iga aasta on müüdud noorveiseid. ETKÜ juhatuse esimees Tanel-Taavi Bulitko sõnul on usbekid üllatunud Eesti lehmade suure lüpsivõimekuse üle ja nad soovivad noorloomade ostuga parandada oma lüpsikarju. „Samuti on kiidetud meie loomade tõuaretusnäitajaid, mis võistlevad edukalt parimate aretusriikidega,“ lausus ta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960