Saare maakond seab toidupiirkonna aastal fookusesse merelised maitsed, kestliku eluviisi ja saarte nüüdisaegse toidukultuuri. Avaüritus toimub reedel, 17. mail sümboolselt Väinatammil, mis ühendab kaldaid, inimesi, minevikku ja tulevikku.

- Saared on tänavuseks toidupiirkonnaks.
- Foto: Meeli Küttim
Regionaalminister Piret Hartman annab avapeol saartele üle toidupiirkonna tiitlit tähistava vineerist rändkahvli. „Maitsete aasta väärtustab kodumaist toidukultuuri ning tõstab esile eri piirkondade omanäolisust. Rohepöördele mõeldes võiksime võtta eeskuju saarte inimestelt, kes on sajandeid osanud toiduga nutikalt ja säästlikult ümber käia. Loodan, et nii, nagu eelnevate toidupiirkondade puhul, innustab ka siin maitsete aasta ettevõtluskoostööd ja toiduinnovatsiooni,“ sõnas Hartman.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.