Autor: Põllumajandus.ee • 5. juuni 2024

Eesti on kõige keskkonnahoidlikum riik maailmas

Yale’i ja Columbia ülikoolide koostatava keskkonnategevuse tulemuslikkuse indeksi alusel on Eesti teinud maailma riikidest kõige enam edusamme keskkonnaseisundi parandamisel. 180 hinnatava riigi seas esikohale tõusmist mõjutab enim suur heite vähenemine energeetikasektoris.
Ökosüsteemide elujõulisuse all hinnati kuut alamkategooriat: veeressursid, põllumajandus, õhusaaste, kalandus, metsandus ning elurikkus ja elukeskkonnad.
Foto: Unsplash

„Niivõrd maineka ja laiapõhjalise indeksi alusel esikohale tõusmine on suur tunnustus. See näitab, et Eestis tehtavad otsused nii keskkonnaseisundi parandamisel kui ka kliimamuutustega tegelemisel on läbimõeldud ning toovad ka tulemusi. Ja parimaid otsuseid saab teha ainult kvaliteetsetele andmetele tuginedes. Siiski ei ole keskkonnaalane töö tehtud, vaid tuleb jätkata, et jõuda 2050. aastaks kliimaneutraalsuseni,“ ütles Kliimaministeeriumi rohereformi asekantsler Kristi Klaas.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960