Raha otsas. Leedo otsib kõhnunud lihatööstusele investoreid
Saaremaa Lihatööstuse tehasesse astudes ei kostu sealt ootuspärast tootmisliinide huugamist. Vähesed töötajad ja jõude seisvad masinad ilmestavad karjuvat rahapuudust, mille omanik loodab hiljemalt aasta lõpuks lahendada investori abil.
Kuressaares asuvas tootmises tõtlikul sammul tuuri tegev ettevõtte juht Kristjan Leedo vabandab, et on pakkimispäev. Sellegipoolest jätavad paar viineripakkijat ühes ja mõned grillvorstidega toimetajad teises ruumis 8000ruutmeetrisest hoonest (veidi suurem kui jalgpalliväljak) trööstitu mulje. Seda enam, et kirjade järgi on ettevõttes kokku sadakond töötajat, alles kahe aasta eest oli neid kaks korda rohkem.
Vasika elu algus määrab tema tuleviku. Kui veel mõnikümmend aastat tagasi piisas sellest, et loom sai sooja ja piima, siis tänane teadmine ja tehnoloogia on muutnud vasikakasvatuse palju täpsemaks ning kontrollitumaks. Farmides räägitakse „kuldse tunni“ olulisusest ja automatiseeritud söötmissüsteemidest, mis on vähendanud haigusi ja muutnud töö inimestele kergemaks.