Täna auhinnati Toiduliidu aastakonverentsil konkursi “Eesti parim toiduaine 2025” tiitlivõitjaid. Aasta parimaks toiduaineks kuulutati Marwi vannamei krevetid paprika ja küüslauguga.

- Võitja JP Foods AS autasustamise pildil vasakult Toiduliidu volikogu esimees Veljo Ipits, JP Foods AS tootmisjuht Kadri Põltsam ja müügijuht Irina Kalinina, Vabariigi Presidendi abikaasa Sirje Karis, regionaal- ja põllumajandusminister Henrik Johannes Terras, Toiduliidu juht Sirje Potisepp, ministri koer.
- Foto: Erlend Štaub
Konkursi neljale kuldmärgile, mille hulgas jagati ka üldvõitja ehk parima toiduaine tiitel, kandideeris sada kodumaist toidutoodet. 2025. aasta parimaks lisandväärtusega toiduaineks valiti Chef Lundén mozzarellakauss, parimaks mittealkohoolseks joogiks karboniseeritud magneesiumivesi Värska Magneesium ja parimaks alkohoolseks joogiks Rock Hopper.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.