Raul Eamets: Eesti toidutööstuse ekspordi kasv sõltub lisandväärtusest, mitte toorainest
Eesti toidutööstuse suurim võimalus kasvu saavutada peitub ekspordis, kuid praegu veab seda pigem tooraine müük kui väärindatud toodang, nentis Bigbanki peaökonomist Raul Eamets toidutööstuse aastakonverentsil „Kuidas säilitada konkurentsivõime?“.
“Me ei ole toitu eksportiv riik, sest me ei väärinda seda piisavalt ," ütles Raul Eamets toidutööstuse aastakonverentsil.
Foto: Erlend Štaub/Toiduliit
„Julgen väita, et me ei ole toitu eksportiv riik – me ei väärinda seda piisavalt,“ ütles Eamets. Tema sõnul näitab tooraine osakaalu ülekaal ekspordis, et sektori innovatsioonivõime ja lisandväärtuse loomise potentsiaal on suures osas kasutamata.
Eelmise sügisel külvatud rapsi saagikoristuse järel algab uue hooaja planeerimine. Eduka rapsikasvatuse aluseks on hästi läbimõeldud väetamisstrateegia ja sobiva seemnematerjali valik.