• 27.05.25, 12:58

Homme antakse Emajõel avalöök Tartumaa maitsete aastale

Homme, 28. mail saab piduliku alguse Tartumaa maitsete aasta, kus regionaal- ja põllumajandusminister Hendrik Johannes Terras annab Tartumaale üle toidupiirkonna tiitliga kaasneva rändkahvli.
Tartumaa maitsete aasta programm on üles ehitatud kolmele sambale: toiduinnovatsioon, toiduharidus ja kohaliku toidukultuuri edendamine.
  • Tartumaa maitsete aasta programm on üles ehitatud kolmele sambale: toiduinnovatsioon, toiduharidus ja kohaliku toidukultuuri edendamine.
  • Foto: Silver Gutmann
Terrase sõnul jäi Tartumaa maitsete aasta kontseptsioon silma teaduspõhise lähenemise, uuendusmeelsuse ja aktiivse kogukondliku tegevusega. „Siin on tugev toiduvõrgustik, kus oma jõud ühendavad nii toidutootjad ja -töötlejad, toidukultuuri edendajad kui ka teadusasutused,“ ütles minister.

Seotud lood

Arvamused
  • 22.05.25, 11:42
Sirje Potisepp: toiduhind peegeldab keerulist kuluahelat, mitte liigset kasumit
Toiduliidu juht Sirje Potisepp rõhutab arvamusloos, et toiduhind peegeldab kogu tarneahela kasvanud kulusid, mitte liigset kasumit tööstuses või kaubanduses. Hinnangute andmisel tuleb tema sõnul arvestada kogu ahela toimimist, mitte pelgalt protsentuaalseid jaotusi.
Uudised
  • 24.04.25, 12:45
Sirje Karis: kohalik toit on meie võimalus ja vastutus
„Eesti toiduainetööstus on osa meie rahvuslikust identiteedist ja kultuuripärandist,“ ütles Vabariigi Presidendi abikaasa Sirje Karis tootekonkursi „Eesti Parim Toiduaine 2025“ lõpetamisel, kus tunnustati Eesti parimaid toiduaineid ja nende loojaid. „Toit, mida toodame ja sööme, räägib maailmale meie väärtustest, traditsioonidest ja elustiilist.“
Uudised
  • 23.04.25, 13:06
Raul Eamets: Eesti toidutööstuse ekspordi kasv sõltub lisandväärtusest, mitte toorainest
Eesti toidutööstuse suurim võimalus kasvu saavutada peitub ekspordis, kuid praegu veab seda pigem tooraine müük kui väärindatud toodang, nentis Bigbanki peaökonomist Raul Eamets toidutööstuse aastakonverentsil „Kuidas säilitada konkurentsivõime?“.
  • ST
Sisuturundus
  • 19.09.25, 12:14
Kuldne tund ja nutikas tehnoloogia: tänapäeva farmid kasvatavad tervemaid vasikaid
Vasika elu algus määrab tema tuleviku. Kui veel mõnikümmend aastat tagasi piisas sellest, et loom sai sooja ja piima, siis tänane teadmine ja tehnoloogia on muutnud vasikakasvatuse palju täpsemaks ning kontrollitumaks. Farmides räägitakse „kuldse tunni“ olulisusest ja automatiseeritud söötmissüsteemidest, mis on vähendanud haigusi ja muutnud töö inimestele kergemaks.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele