• 27.05.25, 12:58

Homme antakse Emajõel avalöök Tartumaa maitsete aastale

Homme, 28. mail saab piduliku alguse Tartumaa maitsete aasta, kus regionaal- ja põllumajandusminister Hendrik Johannes Terras annab Tartumaale üle toidupiirkonna tiitliga kaasneva rändkahvli.
Tartumaa maitsete aasta programm on üles ehitatud kolmele sambale: toiduinnovatsioon, toiduharidus ja kohaliku toidukultuuri edendamine.
  • Tartumaa maitsete aasta programm on üles ehitatud kolmele sambale: toiduinnovatsioon, toiduharidus ja kohaliku toidukultuuri edendamine.
  • Foto: Silver Gutmann
Terrase sõnul jäi Tartumaa maitsete aasta kontseptsioon silma teaduspõhise lähenemise, uuendusmeelsuse ja aktiivse kogukondliku tegevusega. „Siin on tugev toiduvõrgustik, kus oma jõud ühendavad nii toidutootjad ja -töötlejad, toidukultuuri edendajad kui ka teadusasutused,“ ütles minister.

Seotud lood

Arvamused
  • 22.05.25, 11:42
Sirje Potisepp: toiduhind peegeldab keerulist kuluahelat, mitte liigset kasumit
Toiduliidu juht Sirje Potisepp rõhutab arvamusloos, et toiduhind peegeldab kogu tarneahela kasvanud kulusid, mitte liigset kasumit tööstuses või kaubanduses. Hinnangute andmisel tuleb tema sõnul arvestada kogu ahela toimimist, mitte pelgalt protsentuaalseid jaotusi.
Uudised
  • 24.04.25, 12:45
Sirje Karis: kohalik toit on meie võimalus ja vastutus
„Eesti toiduainetööstus on osa meie rahvuslikust identiteedist ja kultuuripärandist,“ ütles Vabariigi Presidendi abikaasa Sirje Karis tootekonkursi „Eesti Parim Toiduaine 2025“ lõpetamisel, kus tunnustati Eesti parimaid toiduaineid ja nende loojaid. „Toit, mida toodame ja sööme, räägib maailmale meie väärtustest, traditsioonidest ja elustiilist.“
Uudised
  • 23.04.25, 13:06
Raul Eamets: Eesti toidutööstuse ekspordi kasv sõltub lisandväärtusest, mitte toorainest
Eesti toidutööstuse suurim võimalus kasvu saavutada peitub ekspordis, kuid praegu veab seda pigem tooraine müük kui väärindatud toodang, nentis Bigbanki peaökonomist Raul Eamets toidutööstuse aastakonverentsil „Kuidas säilitada konkurentsivõime?“.
  • ST
Sisuturundus
  • 10.06.25, 16:08
Suursaagi ootuses: mis saab hinnast ja kvaliteedist?
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele