Alates järgmise aasta juunist lubatakse turustada puuvilja- ja marjamahlasid, mille looduslikult esinevate suhkrute sisaldust on vähendatud. Puuvilja- ja marjanektarite puhul vähendatakse nii lisatava suhkru kui mee kogust.

- Müügile lubatakse vähendatud suhkrusisaldusega mahlad.
- Foto: Pixabay
Toote puuvilja või marja mahlana müümiseks pole lubatud seda veega lahjendada ega suhkrut lisada. Regionaal- ja põllumajandusminister Hendrik Johannes Terras ütles, et Euroopa Liidu direktiivi ülevõtmine võimaldab toota mahlatooteid, kus looduslikult esinevate suhkrute sisaldust on vähendatud, aga samas saab säilitada nimetust „mahl“.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Taimekaitsevahendite õigeaegne ja tõhus kasutamine on tänases intensiivses põllumajanduses kriitilise tähtsusega, kuid viimaste aastate ilmastikuolud on teinud selle töö erakordselt keeruliseks.