• 25.09.25, 12:00

Läti hernevalgu tehase energiapartneriks saab Adven

ASNS Ingredient rajab Jelgavasse, Lätisse hernevalgu tehase, mida hakatakse varustama Adveni taastuvatest allikatest toodetud auruga. Tegemist on Adveni esimese tööstusprojektiga Lätis ja ühtlasi suurima seni ellu viidud projektiga Baltikumis. Tehase koguinvesteering on 130 miljonit eurot – see on viimase kümnendi suurim erasektori tööstusinvesteering Lätis.
Jelgavas, 10 hektari suurusel maa-alal asuv tehas hakkab töötlema kuni 70 000 tonni kollast hernest aastas.
  • Jelgavas, 10 hektari suurusel maa-alal asuv tehas hakkab töötlema kuni 70 000 tonni kollast hernest aastas.
  • Foto: ASNS Ingredient
ASNS Ingredient on ühisettevõte, mille omanikeks on Baltikumi suurim põllumajandusühistu LATRAPS ning Euroopa juhtivaid toidutootjaid Pfeifer & Langen Group, mis on spetsialiseerunud suhkrule ja sellega seotud toodetele. Ettevõtte nimi tähendab läti keeles “võrset” ning sümboliseerib missiooni toetada kohalikke põllumehi ja arendada uusi, jätkusuutlikke taimseid lahendusi.

Seotud lood

Uudised
  • 10.12.24, 14:23
Nõudlus suurem kui pakkumine: LATRAPSi võlakirjadele joosti tormi
Baltimaade suurimate teravilja eksportijate hulka kuuluv LATRAPS kaasas avaliku võlakirjaemissiooni käigus 8 miljonit eurot.
Uudised
  • 26.11.24, 10:36
LATRAPSi võlakirju saab märkida alates tänasest
Läti põllumajandusettevõte LATRAPS käivitas täna, 26.11.2024 oma esimese avaliku võlakirjade pakkumise, mille maht on 8 miljonit eurot. Baltimaade ühe suurima teraviljaeksportija pakkumine on avatud kõigis Balti riikides.
Uudised
  • 31.10.24, 10:16
LATRAPS valmistub esimeseks avalikuks võlakirjapakkumiseks Baltikumis
Läti juhtiv põllumajandusühistu ja Baltikumi üks suurimaid teraviljaeksportijaid LATRAPS valmistub oma esimeseks avalikuks võlakirjapakkumiseks 2024. aasta neljandas kvartalis.
  • ST
Sisuturundus
  • 19.09.25, 12:14
Kuldne tund ja nutikas tehnoloogia: tänapäeva farmid kasvatavad tervemaid vasikaid
Vasika elu algus määrab tema tuleviku. Kui veel mõnikümmend aastat tagasi piisas sellest, et loom sai sooja ja piima, siis tänane teadmine ja tehnoloogia on muutnud vasikakasvatuse palju täpsemaks ning kontrollitumaks. Farmides räägitakse „kuldse tunni“ olulisusest ja automatiseeritud söötmissüsteemidest, mis on vähendanud haigusi ja muutnud töö inimestele kergemaks.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele