• 22.10.21, 11:59

Sirje Potisepp: võimalused hindade hoidmiseks on ammendunud

Alles pool aastat tagasi kevadel võis arvata, et koroona­pandeemiast tingitud kriis on seljatatud ning astume tagasi tuttavasse normaalsusesse. Nagu me näeme, see nii ei ole, kirjutab Toiduliidu juht Sirje Potisepp.
Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp
  • Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp
  • Foto: Raul Mee
Elame endiselt heitlikul ajal, kus tulevik on raskesti prognoositav ning pistame rinda uute mõjutajatega nagu järjekordne koroonalaine, üleilmne energiakriis või rohepöörde hoomamatu ulatus ja tähendus.

Seotud lood

Uudised
  • 20.10.21, 10:25
Eesti toidutootjad: sisendid kallinevad, kuid kasumid kahanevad
Eesti toiduainetööstuse sektori käekäiku tutvustaval pressikonverentsil nentisid tootjad, et tootmiseks vajalike sisendite nagu kütus, elekter, teravili ja pakendite hinnad tõusevad ning ka tööjõukulud suurenevad. Samas on jäänud toodangu maht eelmise aasta tasemele, kuid ettevõtete kasumid kahanenud kolmandiku võrra.
Uudised
  • 21.10.21, 12:15
Simmo Kruustük: täissuitsuvorstist võiks saada meie järgmine suur edulugu
Järgmisel aastal tähistab Nõo Lihatööstus oma 30. tegutsemisaastat. Ettevõte sai loodud 1992. aastal Nõo kolhoosi vorstitsehhi ruumides ning esimeseks tooteks oli legendaarne Nõo rulaad, mida valmistati toona 100 kilo päevas. Nüüdseks kuulub Nõo portfelli üle 400 lihatoote, mida on Nõo Lihatööstuse nõukogu esimehe Simmo Kruustüki sõnul väga palju, kuid tegemata ju ka jätta ei saa ning tootearendus käib pidevalt täiskäigul edasi.
  • ST
Sisuturundus
  • 10.06.25, 16:08
Suursaagi ootuses: mis saab hinnast ja kvaliteedist?
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele