Eesti seakasvatajad on võrreldes Lääne-Euroopa kolleegidega ebasoodsas olukorras. Selle põhjustavad nii erinevused põllumajandustoetustes kui ka erinevad müügitingimused, mis osalt on põhjustatud seakatkust, räägiti värskes põllumajanduse raadiosaates.

- Eesti on pika ajalooga seakasvatusmaa.
- Foto: Andras Kralla
Lahenduseks oleks Eesti Tõusigade Aretusühistu juhi Anu Hellenurme hinnangul meie ostueelistuste muutumine – tarbijatena peaksime eelistama kodumaist kaupa, mitte odavalt sisseveetud liha. „Keegi maksab ju vahe kinni ja on kurb, kui seda teeb meie tervis,“ rääkis Hellenurme saates "Kasvupinnas".
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.