Autor: Toomas Kelt • 13. oktoober 2021

Ekspert: seakasvatus on osa toidujulgeolekust

Eesti seakasvatajad on võrreldes Lääne-Euroopa kolleegidega ebasoodsas olukorras. Selle põhjustavad nii erinevused põllumajandustoetustes kui ka erinevad müügitingimused, mis osalt on põhjustatud seakatkust, räägiti värskes põllumajanduse raadiosaates.
Eesti on pika ajalooga seakasvatusmaa.
Foto: Andras Kralla

Lahenduseks oleks Eesti Tõusigade Aretusühistu juhi Anu Hellenurme hinnangul meie ostueelistuste muutumine – tarbijatena peaksime eelistama kodumaist kaupa, mitte odavalt sisseveetud liha. „Keegi maksab ju vahe kinni ja on kurb, kui seda teeb meie tervis,“ rääkis Hellenurme saates "Kasvupinnas".

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960