• 28.04.22, 14:05

Eksperdid: kalatoodete hinnaralli ei kesta lõputult

Eesti Kalaliidu juht Valdur Noormägi ütles kõrget kalahinda kommenteerides, et hinnatõusust, eriti punase kala kõrgest hinnast, ei ole rõõmu ühelgi kalatöötlejal ega ostjal.
Eesti Kala- ja Vähikasvatajate Liidu juhatuse esimees Martin Liiv (vasakul) ja Eesti Kalaliidu juht Valdur Noormägi kinnitavad, et raskustele vaatamata on kodumaisel kalakasvatusel potentsiaali.
  • Eesti Kala- ja Vähikasvatajate Liidu juhatuse esimees Martin Liiv (vasakul) ja Eesti Kalaliidu juht Valdur Noormägi kinnitavad, et raskustele vaatamata on kodumaisel kalakasvatusel potentsiaali.
  • Foto: Juuli Nemvalts
„Võib-olla tunnevad sellest kõige rohkem rõõmu ehk Norra kalakasvatajad,” lisas Noormägi.
Eesti Kala- ja Vähikasvatajate Liidu juhatuse esimees Martin Liiv sõnas, et kui rääkida Eesti turust ja Eesti kalakasvatajast, siis praegusel perioodil neil valmistoodangut väga pakkuda ei ole.
„Samas hindadest rääkides peame vaatama, milline on punase kala börsihind, praegu on see 13–14 eurot. Börsihind dikteerib seda, millise hinnaga liigub lõhe ja forell Eestis,” rääkis Liiv. Kala hinda ei saa tema sõnul aga lõputult tõsta, kuna siis hakkab müügimaht langema. Ta rääkis, et niikaua kui kana- ja sealiha on poes kättesaadava hinnaga ja soodsamad, siis tehakse valikuid just rahakotist lähtuvalt.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Kui palju Vene-Ukraina sõda meie kalatööstust ja kalatoodete kättesaadavust on mõjutanud ja millised tegurid kalakasvatust Eestis pidurdavad, saab kuulata saatest "Kasvupinnas".
Kuula siit:
Eksperdid: kalatoodete hinnaralli ei kesta lõputult
00:00

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.06.25, 16:08
Suursaagi ootuses: mis saab hinnast ja kvaliteedist?
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele