Autor: Juuli Nemvalts • 6. detsember 2022

Põllumajanduses on käes pöördeline aeg

Senised toimetulekumehhanismid on põllumajandussektoris ennast ammendanud ja selge on see, et ainult muutused saavad tuua oodatud läbilöögi – olgu selleks seakasvatajate parem toimimine või köögiviljakasvatajate läbimurre pikaks veninud vindumisest.
Roomet Sõrmus (vasakul), Juuli Nemvalts ja Tanel-Taavi Bulitko.
Foto: erakogu

Koroonakriis oli põllumajandus- ja maaelusektorile suur vapustus, sest senised tarneahelad ei toiminud enam ja sisendite hinnad hakkasid vaikselt ülespoole ronima. Tänavune aasta aga lõi uperkuuti sellegi vähese tasakaalu ning Ukraina sõja valguses hakkasid kerkima hinnad.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960