Autor: Juuli Nemvalts • 28. veebruar 2023

Põllumajanduslikku kõrgharidust kägistab rahapuudus

Kõrghariduse rahastuse probleemid ei ole puutumata jätnud ka Eesti Maaülikooli, räägivad eksperdid värskes raadiosaates "Kasvupinnas".
Eesti Maaülikooli nõukogu esimees Ants Noot ja ülikooli rektor Ülle Jaakma ütlevad kui ühest suust, et kõrgkoolide rahastus ei tule muutustega kaasa.
Foto: Andras Kralla

Kuigi ülikooli rektori Ülle Jaakma sõnul kirjutavad teadlased tublisti rahastusprojekte, mille alt saab teadustöid teha, ei lahenda see pikemat aega kestnud üliõpilaste õpetamise alarahastuse küsimust. Samuti vananeb õppejõudude kaader ja piisavalt ei tule peale noori õppejõude.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960