• 19.08.25, 12:00

Potisepp: käibemaksu erisuse loomise võiks siduda ühe kindla kohustusega

Käibemaksu erisust toiduainetele võib kaaluda siis, kui on selge, kuidas teenitakse saamata jääv maksutulu, kuidas arvutusi ei tohi siin teha poliitikud, tööstus ega kaubandus, leiab Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.
Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp.
  • Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp.
  • Foto: Andres Laanem
„Käibemaksu [erisuste loomise] osas tahan rõhutada, et me ei ole näinud ühtegi analüüsi, kust tagasi võtta saamata jäänud tulu. Tahame saada kindluse, et kui me alandame käibemaksu toiduainetele, siis me ei saa kaela mõnda uut maksu, mis omakorda hakkab jälle toiduainete ja muude toodete hindu tõstma,“ selgitas Sirje Potisepp Äripäeva raadiosaates "Tööstusuudised eetris".

Seotud lood

Uudised
  • 07.08.25, 12:02
Uuring: toidukaupade käibemaksu alandamist toetab 84% elanikest
Valdav osa Eesti elanikest toetab toidukaupade käibemaksu alandamist, selgub MTÜ Ühiskonnauuringute Instituudi tellitud värskest Norstati küsitlusest. Käibemaksumäära langetamist toetab 84% vastanutest, vastu on vaid 11%.
Uudised
  • 01.08.25, 10:00
Valitsus keeldub toidu käibemaksu langetamast
Rahvaalgatus toidu käibemaksu langetamiseks on kogunud juba 80 000 allkirja, kuid valitsus jäi kindlale seisukohale, et toidukaupade käibemaksu langetamine toidu hindu ei muuda ja kõrgetes hindades on süüdi kaubanduspaleed.
Uudised
  • 17.01.23, 08:18
Sirje Potisepp: käibemaksu langetamisest pole kasu, kui tootmiskulud kontrolli alt väljas on
Käibemaksu langetamine inflatsiooni ei peata, kui tootmiskulusid kontrolli alla võtta ei suudeta. Tootmiskulud saab viia ja peab viima alla läbi riigi efektiivse tööstuspoliitika, kirjutab Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp vastuses Tööstusuudiste arvamusliidrite küsitlusele.
Arvamused
  • 10.11.23, 09:00
Sirje Potisepp: Kaotame konkurentsis ka siseturul!
Kuigi aasta algas toiduainetööstusele positiivsemalt, on planeeritavad maksutõusud viinud igasuguse optimismi, kirjutab Toiduliidu juht Sirje Potisepp.
  • ST
Sisuturundus
  • 19.09.25, 12:14
Kuldne tund ja nutikas tehnoloogia: tänapäeva farmid kasvatavad tervemaid vasikaid
Vasika elu algus määrab tema tuleviku. Kui veel mõnikümmend aastat tagasi piisas sellest, et loom sai sooja ja piima, siis tänane teadmine ja tehnoloogia on muutnud vasikakasvatuse palju täpsemaks ning kontrollitumaks. Farmides räägitakse „kuldse tunni“ olulisusest ja automatiseeritud söötmissüsteemidest, mis on vähendanud haigusi ja muutnud töö inimestele kergemaks.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele