Autor: Sirje Potisepp • 10. november 2023

Sirje Potisepp: Kaotame konkurentsis ka siseturul!

Kuigi aasta algas toiduainetööstusele positiivsemalt, on planeeritavad maksutõusud viinud igasuguse optimismi, kirjutab Toiduliidu juht Sirje Potisepp.
Toiduliidu juht Sirje Potisepp sõnab, et Eesti toiduainetööstus on tublisti üle elanud neli kriisiaastat ning jätkuvalt on tublisti tegutsemas, nüüd on ka riigi kord tubli olla.
Foto: Raul Mee

Eesti töötleva tööstuse põhiprobleemideks lisaks jätkuvalt kõrgetele sisendite ja energiahindadele on tootmismahtude ja ekspordimahtude langus ning kulude, eriti tööjõukulude, kõrge tase, mille kaudu kannatab ka meie konkurentsivõime. Inflatsiooni kasvu saime justkui pidama, kuid uued nii juba kokkulepitud, aga ka planeerimisfaasis olevad maksud võtavad taas kerkima hakanud optimismi tuleviku suhtes maha. Nii tarbijatel kui ka tootjatel.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960