Autor: Põllumajandus.ee • 5. juuni 2020

XPRO fungitsiidid - ASCRA Xpro, SILTRA Xpro, VARIANO Xpro - kaitsevad täielikult talinisu lipulehte ja saagipotentsiaali

Õigesti ajastatud talinisu lipulehefaasi ehk T2 pritsimine tugeva ja efektiivse fungitsiidiga garanteerib maksimaalse kaitse ülemistele lehtedele ning peatab ja hävitab varjatud nakkuse ka teistelt lehtedelt.
XPRO fungitsiidid kaitsevad täielikult talinisu lipulehte ja saagipotentsiaali.
Foto: Bayer OÜ

Haigustõrje aitab säilitada lehtede rohelist pinda, mille tulemusel on tagatud lehtede maksimaalne fotosünteesivõime. Väga oluline on hoida lipulehte võimalikult kaua rohelisena ja haigustest puhas, sest selle alusel moodustatakse 60-70% nisu saagipotentsiaalist.

Xpro tehnoloogia tähendab toimeainete kombinatsiooni Bayer´i tõhusatest toimeainetest biksafeen ja protiokonasool. Biksafeen on efektiivne paljude teravilja kahjustavate seenhaiguste vastu ning eriti tõhus nisu-helelaiksuse ja nisu-pruunlaiksuse vastu. Lisaks mõjutab biksafeen positiivselt taimede ainevahetust, taimed on rohelisemad ning põuakindlamad. Protiokonasool on tugeva ennetava ja raviva toimega paljude taimehaiguste vastu, eriti efektiivne nisu-helelaiksuse vastu lehtedel ja viljapeadel ning fusarioosi vastu viljapeadel, aga ka väga tõhus jahukaste vastu.

Xpro fungitsiidid on Ascra Xpro, Siltra Xpro ja Variano Xpro, millest igaühel on oma jõulised tugevused:

Ascra Xpro (biksafeen 65 g/l, fluopüraam 65 g/l, protiokonasool 130 g/l)

Bayer´i tooteportfellis nr. 1 fungitsiid nisu lipulehe kaitseks ning Eesti turul olevatest haigustõrjevahenditest teraviljale absoluutne fungitsiidide tipptase. Ascra Xpro on konkurentsitult parim fungitsiid nisu-pruunlaiksuse vastu ning omab mõju kõigi oluliste kahju tegevate teraviljahaiguste vastu. Fungitsiidis sisalduv toimeaine fluopüraam omab unikaalset kiiretoimelist stopp-mõju taimehaigustele - peatab väga kiiresti ja tõhusalt juba silmnähtavalt lööbinud haigused. Fluopüraam ei jäta ühtki haigust tähelepanuta ning hävitab haigustekitajad tõhusalt.

Siltra Xpro (biksafeen 60 g/l, protiokonasool 200 g/l)

Fungitsiid kvaliteetse terasaagi ning ka kõrgete näitajatega seemnematerjali garanteerimiseks. Siltra Xpro on fungitsiid põldudele, kus on eesmärgiks pikaajaline kaitse ja kestev toime haiguste vastu. Siltra Xpro annab nii ennetava kui raviva tõrjetulemuse - kaitseb taimi haiguste leviku eest, kuid samas peatab tõhusalt nisu-pruunlaiksuse, nisu-helelaiksuse ja jahukaste äkilise ja agressiivse rünnaku. Siltra Xpro on ülimalt tõhus nisu viljapeadele levivate haiguste vastu, nagu fusarioos ja helelaiksus.

Variano Xpro (biksafeen 40 g/l, fluoksastrobiin 50 g/l, protiokonasool 100 g/l)

Fungitsiid, mis kaitseb taimi erinevate oluliste lehti kahjustavate haiguste, kui ka füsioloogiliste lehelaiksuste eest. Variano Xpro tagab, et pritsimise järgselt tugevneb taimede füsioloogiline tervis – taimed on rohelisemad, lehepind on suurem, klorofüllisisaldus kõrgem. Variano Xpro´s on eriline kombinatsioon toimeaineid, mis kõik seisavad haiguste tugeva tõrjeefektiivsuse eest ning samal ajal toetavad teraviljataimede paremat stressitaluvust – olgu need siis jahedad olud või kõrvetav kuumus ja põuatingimused.

Xpro fungitsiidid garanteerivad:

-15 minutit pärast pritsimist on rohkem kui 70% toimeainetest taimelehtedesse täielikult imendunud

-3 nädalat + 14 päeva efektiivset taimehaiguste vastast toimet - uue põlvkonna Xpro fungitsiidid tagavad oluliselt pikemaajalise haigustõrje ja vitaalsemad taimed

-Rohelisemad taimed, see tähendab põuakindlamaid taimi, pikemat tera täitumise aega ning kvaliteetsemat saaki

-Vähemalt + 10 % kvaliteetset enamsaaki garanteeritud

Xpro tehnoloogia fungitsiidid kindlustavad suurepärase haigustõrje tänu õigete toimeainete õigele vahekorrale tootes. Xpro fungitsiidid on valmistooted, millele ei ole vaja lisada teisi fungitsiide ning kulutada aega ja energiat keeruliste paagisegude valmistamiseks. Xpro fungitsiidid pakuvad täislahendust haiguste vastu ning seda ka ekstreemsetes oludes.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960