Läti hakkab oma põllumeeste eest Brüsselis võitlema

Läti põllumehed on vihased plaani peale
muuta euroliidu toetuste süsteemi.

Läti põllumajandusminister Martins Roze plaanib kohtuda Euroopa Komisjoni põllumajandusvoliniku Mariann Fischer Boeliga, et avaldada arvamust sellise kiire toetussüsteemi reformi kohta, vahendas BBN. Minister kavatseb Boelile teatada, et selline kiirustamine ei ole Läti jaoks sobiv. Samuti on Läti rahulolematu Euroopa Komisjoni plaaniga kinnitada uus toetussüsteem.

Põllumajandusministriga läheb Brüsselisse kaasa ka Läti põllumajandusorganisatsioonide liidu esindaja Uldis Krievars.
Uue toetussüsteemiga jääks küll toetuste summa samaks, aga ainult veerandit sellest summast võib kasutada tootjate toetamiseks.

Põllumajandusministri sõnul informeeriti Läti põllumehi muutustest liiga hilja, samas Michael Mann Euroopa Komisjonis ütles, et liikmesmaad teadsid eesolevatest muutustest juba 2004. aastast alates. Vastav otsus võeti vastu juba 2003.aastal.

Üleminekuperioodiks nähti ette aastad 2004 - 2006. Selle aasta 1.jaanuarist peab riikide toetussüsteem olema võrdne kõigi liikmesriikide jaoks. Läti nõustus selliste tingimustega juba ELiga liitudes, märkis Mann.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised