1. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtte sõnnikuhais paneb nina kirtsutama

Pärsti valla Pinska küla Metsa talus elav Hendrik Villemson pole rahul, et veiseid pidav osaühing on tema majapidamise lähedale kaks sõnnikuhunnikut kuhjanud.

Osaühingu Jerwer sõnnikuaunad on Villemsoni majast poolesaja meetri kaugusel kahel pool, nii et hais kandub peremehe sõnul tema õuele nii lõuna- kui põhjatuulega, kirjutas Sakala.

Villemson on veendunud, et sõnnikupatareide tõttu on tema kaevuvesi rikutud. «Tegin kaevu korda, aga paar aastat tagasi oli väga vihmane suvi ja hoidlast tulnud vesi rikkus selle vee. Isegi mu sokk ei tahtnud seda juua.»

Vett on Villemson juba aastaid toonud autoga mitme kilomeetri tagant allikast ning see läheb talle väga kalliks.

«Võimatu on nii elada! Kui asi samal moel jätkub, kaeban põllumajandusministeeriumisse,» ähvardas ta ja lisas, et osaühing pole neli-viis aastat kübetki sõnnikut põldudele vedanud.

600 veist pidava Jerweri omanik Koit Karja rääkis, et majast põhja pool seisvas hunnikus on juba kompostmuld. «Olen lasknud seda igal aastal ringi tõsta, et selle väärtus tõuseks. Aiapidajate seas on see kraam väga hinnas.»

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960