25. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lüpsja palk algab 12 000 kroonist

Pärnus levis kumu, et Pärnumaa suurlaudad on valmis lüpsjaid kasvõi linnast juurde palkama ja neile maale ametikorterid ostma ning nad rahaga üle külvama ja tagatipuks firma kulul Türgisse puhkusele sõidutama.

"Lüpsjad töötavad kolm nädalat päevagi puhkamata, seevastu iga neljas nädal veedavad nad tööandja kulul mõnes välismaa kuurordis päikese käes vedeldes ja puhates, kõik prii: toit, peavari, ekskursioonid ... Tõsi, tööl käivad nad miinimumpalga eest," väitis üks anonüümsust palunud linnamees Pärnu Postimehele.

Lüpsja kuupalk näiteks Halinga OÜ Langerma lüpsifarmis sõltub lüpstavate loomade arvust, nende tervisest, piima kaubalisusest ja kogusest ning kõigub 12 000 - 16 800 krooni vahel. Selja OÜs teenib lüpsja kuus 12 000 krooni ja rohkem.

Lüpsjad töötavad suurfarmis kahes vahetuses, kaks platsilüpsjat lüpsavad korraga tuhatkond lehma, töötades neli päeva järjest kas hommikul või õhtu- ja öötundidel ning saavad seejärel kaks päeva farmitööst puhata.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960