20. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas Agro Piimal uued omanikud?

Eesti ühe suurema piimatootja ASi Agro Piim tegevjuht Michel Rannala kinnitas, et Agro Piima omanikud on pidanud läbirääkimisi firma potentsiaalsete ostjatega, kuid võimaliku tehingu kohta ei osanud ta midagi öelda.

Eesti väärtpaberite keskregistri andmeil vahetas täna omanikku 66 000 Agro Piima aktsiat ehk kogu aktsiapakk.

Varem Lacto Agro nime kandnud Agro Piima omanikuks on alates 2004. aastast Venemaa üks suuremaid lastetoitude ja piimapulbri tootjaid Nutritec Grupp. Nutriecile kuulub ka Raplas asuv piimatöötlemisfirma.

„Ma tean, et läbirääkimisi ostjatega on peetud ja et neil päevil olid Eestis ka meie ettevõtte omanikud, kes täna hommikul tagasi lendasid,“ lausus Rannala. „Ma ei tahaks uskuda, et osalus on ära müüdud, sest meile pole midagi teada antud. Helistage esmaspäeval tagasi, siis olen targem.“ Samas ei soovinud Rannala täpsustada, kellega on müügiläbirääkimisi peetud.

Agro Piima juhatuse ja nõukogu liikmetega ei õnnestunud Äripäeval terve päeva jooksul ühendust saada.

Agro Piima tütarettevõtte OÜ Tammsaare tegevjuht Agu Sammelselg kinnitas, et ta pole emafirma võimalikust müügist midagi kuulnud. Agro Piimal on Tammsaares 54 protsendi suurune osalus.

Eesti suurima piimatootja OÜ Väätsa Agro juhatuse esimees Tiit Tuuleveski ütles, et ta pole midagi kuulnud Agro Piima võimalikust müügist. „See paneb tänases põllumajanduse seisus ju lausa imestama, et kes see siia külla raha matta tahaks,“ avaldas Tuuleveski imestust.

Agro Piima kuulub kuus firmat, millest üks, Lelle Põllumajanduse OÜ tegeleb lihaveiste kasvatamisega ja ülejäänud viis – OÜ Aravete Agro, OÜ Arne Turvas, AS Peetri Põld ja Piim, OÜ Tammsaare ja OÜ Vaimastvere Agro – on piimatootjad. Kontserni suurim piimatootja on Aravete Agro.

Agro Piim teenis 2007. aastal 140,5 miljoni krooni suuruse käibe juures 10,6 miljonit krooni kasumit.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960