21. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lõhekasvataja aktsia tõusis 10%

Maailma suurima lõhekasvataja Marine Harvesti aktsia hind tõusis 9,6 protsenti, 4,74 Norra kroonile.

Ettevõte üllatas investoreid sellega, et deklareeris oma ajaloo esimese poolaasta dividendi.

Norra ettevõtte plaanib maksta 20 ööri dividendi aktsia kohta. Ettevõte jõudis teises kvartalis kasumisse ja prognoosis kõrgemat lõhemüügihinda. Ettevõte äri ümberkorraldused peaksid suurendama pikaajalise dividendimaksmise võimekust.

„Aktsia tõusis, kuna vahedividendi maksmine on positiivne teade,“ ütles ABG Sundal Collier Holdingu analüütik Dag Sletmo Bloombergile. Ta soovitab aktsiat osta. Mullu neljakordistus aktisa hind.

Analüütikud prognoosisid teise kvartali puhaskasumiks 568,8 mln Norra krooni, kuid numbriks tuli 737,3 mln NOKi. Aasta tagasi teises kvartalis sai ettevõte 66,2 mln Norra kroonise puhaskahjumi. Ettevõtte käive kahanes 9,9 protsenti, 3,56 miljardile Norra kroonile.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960