Ettevõtja: saia kokku ostma ei maksa hakata

Seda, et teravilja hinnatõus Eestis hindu tõstab, usub karjakasvatusega tegeleva Kehtna Mõis OÜ juhatuse esimees Märt Riisenberg küll, aga, et lausa saia peaks hinnatõusu hirmus kokku ostma hakkama, ta ei arva.

„Paanikaga ei maksa küll kaasa minna, et hakkame saia kokku ostma. Venemaa ei ole ju ainuke eksportija,“ rääkis Riisenberg ja lisas: „ei ole ju nii, et kui Venemaa lõpetab ekspordi siis jääme kõik nälga. On ka teisi teraviljatootjaid maailmas.“

Kuigi Venemaa teraviljaekspordi keeld ja sellest põhjustatud teraviljahinnatõus maailmaturul Kehtna Mõisa otseselt ei mõjuta, kuna loomade tarbeks vajalik teravili kasvatatakse ise, on kaudne mõju olemas. „Kaudselt mõjutab ta samamoodi, sest kuna Venemaa ekspordikeeld toob kaasa teravilja turuhinna tõusu võiks ju sellise arvestusega teha, et meie võiks ka oma teravilja kallimalt maha müüa. Ja kui me ta kallima hinnaga arvestame oma loomakasvatuse tooraineks, tõstab see meie piima omahinda ja piimatootmise tulukus langeb,“ arutles Riisenberg.

Osale arutelus

  • Kadrin Karner

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised