29. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Trigon: kõik sõltub piima hinnast

Trigon Agri OÜ juht Ülo Adamson nentis, et nende palgatase on päris kõrge võrreldes teiste firmadega.

„Mõningased väikesed korrektuurid oleme palkades teinud, aga üldiselt eriti mitte. Keskmine palgatõus jääb maksimaalselt paari protsendi juurde.“

Adamson ütles, et loomulikult on teised sektori ettevõtted palku tõstnud. „Kui vaadata sektori majandustulemusi, siis 2009. aastal paljud kärpisid palku, kuid meie jätsime palgad muutmata,“ selgitas ta.  Adamsoni hinnangul võib tegemist olla lihtsalt mullu kärbitud palkade taastamisega. Tema sõnul olid siiski mullu paljudel farmidel tulemused negatiivsed.Adamson tõdes, et põllumajandussektoris olukord paraneb ning palgasurve on ülespoole. „Võti on see, mis hakkab juhtuma piima hinnaga, sest Eesti piima hind on väga palju mõjutatud Euroopa piima hinnast. Senini ei ole Euroopa piima hinna kasv pidurdunud, vaid see on järjest kasvanud," rääkis ta. Adamsoni sõnul mõjutab piimapulbri hinda väga palju, mis hakkab Uus-Meremaal piimapulbri tootmisega toimuma. "

 Euroopa piima hind dikteerib tõusu

„Ma ise arvan, et me võime järgmisel aastal suure tõenäosusega näha järjest kallinevaid toiduainete hindasid, mis tähendab ka seda et ettevõtetes võivad tekkida suuremad kasumid, tekib suurem konkurents inimestele. Põllumajandussektor on kindlasti selline sektor, kus on raske leida inimesi ja seetõttu ma arvan, et ollakse valmis kiiresti palgatasemeid muutma," rääkis Adamson. "Me hoiame ise koguaeg silmad lahti ja üritame õigel aja reageerida turul – aga selge on see, et surve on juba olemas ülespoole.“

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960