11. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seeder: Eesti võiks Venemaal panustada piimaärile

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ütles Moskvas Venemaa suurimat põllumajandusmessi külastades, et Eestil on idanaabri juures mõistlik panustada piimasektorile.

"Mess andis ülevaate, millise kvaliteediga toiduaineid Venemaa eri piirkondades toodetakse," märkis ta. "Venemaa toidutootmise riiklikke eesmärke arvestades on Eestil selgelt otstarbekas panustada just piimasektorile," lisas minister.

Messil "Kuldne sügis" Leedu stendi külastades sõnas Seeder, et tuleb kaaluda, kas edaspidi peaks ka Eesti messist osa võtma. "Eestile on selge mõttekoht, kas meie tootjail tuleks senisest enam panustada nüüd juba WTO liikmele Venemaale ja millistes piirkondades on see kõige otstarbekam – kas Moskvas, Peterburis või hoopis mõnes muus regioonis. Kohal olla on mõtet ikka seal, kus Eesti toodetele on ka turgu," rääkis ta.

Venemaa on riikliku toidutootmise arendamise programmis aastaiks 2013–20 seadnud eesmärgiks toiduga isevarustatuse saavutamise. Eesti peamine huvi on piim ja piimatooted ning liha ja lihatooted, mille puhul Venemaa on seadnud eesmärgiks saavutada isevarustatus 90% ulatuses. Samuti huvitab Eestit kala ja kalatoodete turg Venemaal.

Moskvas toimuv "Kuldne sügis" on Venemaa suurim põllumajandusettevõtjate mess, mida peetakse 14. korda. Messil osaleb ligi 2000 ettevõtjat Venemaa 70 regioonist ja 30 välisriigist. Mullu külastas "Kuldset sügist" 100 000 inimest ligi 60 riigist.

Messikülastuse järel kohtub Helir-Valdor Seeder täna oma Vene kolleegi Nikolai Fjodoroviga.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960