Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 18. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumehed: uus jahiseadus ei arvesta väiksemate maaomanikega

Põllumeeste Keskliit ja EPKK saatsid keskkonnakomisjonile kirja, milles juhitakse tähelepanu menetletavas jahiseaduses väiksemate maaomanike mittearvestamisega.

EPK asepresidendi Jaan Sõrra sõnul saavad seaduseelnõu järgi jahipiirkonna moodustada näiteks kaks suuremat maaomanikku.

"Meie organisatsiooni liikmeid, kes kasutavad 70% Eesti põllu- ja rohumaadest, rahuldaks regulatsioon, kus ei oleks käsitlus mitte ainult omandi suuruse põhiselt , vaid ka isikupõhiselt – jahipiirkond saaks moodustatud, kui on täidetud kaks tingimust: rohkem kui 50% kinnistu omanikest ja rohkem kui 50% maast", nentis Jaan Sõrra.

Põllumehed on mures ka ulukikahjustuste pärast. Uus jahiseadus peab looma reaalselt toimiva mehhanismi nende kahjustuste kompenseerimiseks.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960