• 05.03.13, 11:25
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Hobuseliha import ja eksport on kasvavas trendis

Põllumajandusministeeriumi andmetel imporditi Eestisse 2012 aastal hobuse-, eesli-, muula- või hobueesliliha nii jahutatud kui külmutatud kujul kokku 122,5 tonni.
Enam imporditi Ungarist, kokku 89,7 tonni ja Belgiast 21,9 tonni. Samuti toodi Eestisse hobuseliha Soomest, Rootsist ja  Hispaaniast.
Import on kasvanud võrreldes 2011. aastaga, kus imporditi Eestisse vaid 13 tonni hobuse-, eesli-, muula- või hobueesliliha.
Hobuse-, eesli-, muula- või hobueesliliha nii jahutatult kui külmutatult ekporditi 2012. aastal kokku 37,7 tonni.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Kõige enam ekporditi Soome (35,2 tonni), veidi Rootsi (1,6 tonni) ja Leedusse (0,9 tonni).
2011 aastal eksporditi 10,8 tonni hobuse-, eesli-, muula- või hobueesliliha.
Kui võrrelda lähiriikide hobuseliha importi, siis Eurostati andmetel importis Läti 2012. aasta 11 kuu jooksul 19 tonni ja Leedu kaks tonni hobuseliha. Seevastu Soome importis hobuseliha ligi 20 korda rohkem kui Eesti ehk üle 2100 tonni.

Seotud lood

Uudised
  • 22.03.13, 19:25
Saksamaalt saabusid märgistamata hobuseliha sisalduse analüüsid
Saksamaa laborist jõudsid Veterinaar- ja Toiduametisse hobuseliha sisalduse tuvastamiseks võetud kümne proovi vastused. Ühe proovi puhul tuvastati tootel märgistamata hobuseliha sisaldus.
  • ST
Sisuturundus
  • 10.06.25, 16:08
Suursaagi ootuses: mis saab hinnast ja kvaliteedist?
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele