Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 10. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nõo vorstist leiti hobuseliha

Ühendkuningriigi laboratooriumi Genon Laboratories LTD uuringud näitasid, et uuritud 41 veiselihatootest neli sisaldas hobuseliha, üks neist oli Eesti tootja Nõo vorst.

Venekeelne Delfi kirjutab, et Nõo lihatööstuse Parmesani vorst sisaldas 10% hobuseliha. Samuti avastati 9% hobuseliha Leedu tootja Grimeda vorstist Exclusive. Läti tootja Kuršu zeme hautatud veiselihas leiti 15,6% hobuseliha ning ettevõtte Forevers toodetes 4%.

Tooted ei ole enam müügil, sest ettevõtted korjasid need ära.

Delfi lisab, et Nõo lihatööstuse esindajalt ei õnnestunud küsimusele vastust saada.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960