Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 5. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ühisreid Liivi lahel tõi välja probleemid püügitegevuses

Keskkonnainspektsiooni Pärnumaa büroo ja Lääne prefektuuri Pärnu kordoni ametnikud korraldasid eile, 4. juunil Liivi lahel ulatusliku kontrollreidi, mille käigus tuvastati mitmeid rikkumisi ja mis andis piirkonna püügitegevusest põhjaliku ülevaate.

Pärnu lahel ja Kihnu ümbruses toimunud ühisoperatsiooni peaeesmärk oli kontrollida kalapüügi seaduslikkust, sealhulgas püügil olevate püüniste nõuetele vastavust. Püügivahendite asukohad fikseeriti, nende märgistuse abil tuvastati püügiloa omanik ning võrreldi andmeid püügiloas märgitud andmetega.

Kokku kontrollisid ametnikud 277 püügivahendit. Tuvastati 14 rikkumist, sealhulgas 6 olulist rikkumist ning  eemaldati püügilt 12 selguseta kuuluvusega nakkevõrku.

Keskkonnainspektsiooni kalakaitseosakonna peainspektor-nõuniku Enn Keemani sõnul seisab täpsem andmete analüüs veel ees, kuid juba praegused andmed annavad piirkonnas toimuvast püügitegevusest üsna selge pildi. " Teame, kes, kus ja milliste püügivahenditega püüab ja saame selle põhjal edaspidist järelevalvet täpsemalt planeerida," märkis Keeman.

Lisaks püüginõuete kontrollimisele jälgisid piirivalveametnikud suurreidil ka mereohutuse nõuete täitmist. Kontrolliti väikealuste päästevarustust ning veesõiduki juhtimis- ja omandiõigust tõendavate dokumentide olemasolu.

 

Ühisoperatsioonis osalesid lisaks Pärnumaa büroo inspektoritele ja Lääne prefektuuri Pärnu kordoni ametnikele ka Harjumaa, Raplamaa ja Saaremaa büroo inspektorid.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960