Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 15. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rakvere Lihakombinaadi sead kasvavad nüüd Rakvere Farmides

AS Ekseko uus nimi on AS Rakvere Farmid. Nimemuudatus toob avalikkuse jaoks paremini esile Rakvere oma seakasvatuse olemasolu ja mastaabi.

HKScani kontserni kuuluval Rakvere Lihakombinaadil on Eestis 25 seafarmi ja seeläbi juhitakse sisemiselt kogu algtootmisahelat Eestis. Balti riikide ja Põhjamaade suurim seakasvatussüsteem Ekseko kannab alates juuli algusest uut ärinime AS Rakvere Farmid. Jätkusuutlik, innovatiivne ja tõhus algtootmine on HKScani strateegia üheks nurgakiviks. Nimevahetus toob paremini esile seakasvatuse olulisuse ettevõtte ja kogu Grupi lahutamatu osana. Lisaks aitab see veel paremini rõhutada Rakvere värske sealiha eestimaist päritolu.

„Rakvere sead kasvavad siinsamas Eestimaal, 25 seafarmis ja kogu ahelat juhime me ise alates söödatootmisest, sealt edasi seakasvatuse ja lihatoodete tootmiseni välja,“ selgitas Rakvere Lihakombinaadi juhatuse esimees Teet Soorm. Uuringud näitavad, et eestimaalane eelistab kodumaist toitu ning ainult kodumaist või peamiselt kodumaist värsket liha eelistab lausa üle 80% Eesti tarbijaist. „Rakvere Lihakombinaadi lihalõikuses olev värske sealiha on eestimaine ja pärit Rakvere enda seafarmidest. Me saame garanteerida tarbijatele ja klientidele lihatoodete kõrge kvaliteeditaseme. Rakvere tootepakendil olev märk Eesti Siga näitabki, et need tooted on valmistatud Eestis kasvatatud sigade lihast,“ lisas ta.

Rakvere Farmides kasvatatakse aastas üle 250 000 sea, mis moodustab tervelt 40% Eestis kasvatatud nuumsigadest. „Sigu kasvatatakse Eestis nii palju, et liha jätkub kõigile eestimaalastele ja jääb veel ülegi. Nii rändab osa elussigadest ja sealihast teistessegi riikidesse,“ selgitas Soorm seakasvatuse olulisust Eestis. Eesti inimene sööb aastas keskmiselt 32 kg sealiha, millest ligi pool moodustavad Rakvere värske liha ja lihatooted.

Eile alustas Rakvere reklaamikampaaniat, millega soovitakse kinnistada  eestimaise sealihatootja kuvandit.

AS Rakvere Lihakombinaat on Eesti suurim toiduainetööstuse ettevõte, mis kuulub HKScan kontserni. Rakvere suurimateks tootekategooriateks on jahutatud liha, marinaadis lihad, hakktooted, keedu- ja suitsuvorstid, singid, viinerid ja grilltooted. AS Rakvere Lihakombinaadi 2012. aasta käive oli 116 miljonit eurot. Ettevõttes saab tööd üle 900 inimese.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960