Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 23. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus tehas aitab Talleggi Baltikumis liidripositsioonile

Tallegg avas renoveeritud ja laiendatud Tabasalu tehase, kuhu koondub nüüdsest ettevõtte kogu lihatöötlemine.

 „Me ei pea enam pidevalt kahe tehase vahel jahutatud liha transportima – lisaks transpordikuludele vähendame seeläbi ka oma tegevusega kaasnevat keskkonnamõju,“ tõdes Talleggi juhatuse esimees Teet Soorm. „Uued seadmed automatiseerivad hulga tööd, vähendades ühtlasi käsitsi töötlemist. Mis aga peamine – uus tehas lubab meil vastavalt kodu- ja välisturu nõudlusele tootmismahtu järk-järgult enam kui kahekordistada, “ sõnas Soorm.

Soormi sõnul suureneb välisturgudel nõudlus Eesti kanaliha järele pidevalt. „Loodame, et kasvanud tootmisvõimalused aitavad meil tõusta Baltikumi kanalihamüügi liidriks ning hoogustada Eesti broileri eksporti ka teistele turgudele,“ lisas ta.

Tabasalu 13 000 ruutmeetri suurune tehas hakkab alates järgmisest aastast tootma kõiki Talleggi seniseid Loo tehases valminud tooteid - töötlemata jahutatud ja külmutatud lihatooteid ning lisaks ka marineeritud liha, küpsetatud ja suitsutatud lihatooteid, rulaade, sinke, vorste ja suupisteid. Lool jätkavad tegevust söödatehas, broilerifarm, haudejaam, munade sorteerimiskeskus ja Talleggi kontor. Tehase renoveerimis- ja ehitustööd teostas AS Merko Infra.

HKScan on üks Põhja-Euroopa juhtivaid toiduainetööstuse ettevõtteid, mille koduturud asuvad Soomes, Rootsis, Taanis, Baltimaades ja Poolas. HKScan toodab, müüb ja turustab tugevate kaubamärkide all sea- veise- ja linnuliha, töödeldud liha ning valmistoite. Grupi kliendid on jaemüügi-, tööstus-, toitlustus ja ekspordisektorid. HKScan Grupi 2012. aasta netokäive oli 2,5 miljardit eurot ning kontsernis töötas ligi 11 000 töötajat.

Vaata uue tootmishoone fotosid SIIT .

Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Turunduslahenduste osakondTel: 6670 105