Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 3. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallegg lõpetas lihatöötlemise Lool

Tänasest on kogu Talleggi lihatöötlemine Loolt Tabasalu tehasesse kolitud ning tootmine uutes ruumides on alanud. Kolimisega seoses jääb Lool olev 4074m2 tootmispind uut omanikku ootama.

AS Talleggi juhatuse esimehe Teet Soormi sõnul on tänase seisuga kõik seadmed Loolt Tabasallu kolitud ning lihatöötlemine uues tehases võib alata. „Sel nädalavahetusel viidi Loolt ära viimased seadmed ning kogu Talleggi lihatöötlemine toimub nüüd varasema kahe tehase asemel ühes,“ teatas Soorm. Ta lisas, et seoses kolimisega jääb Loo kinnistul vabaks 4074 m2 suurune tootmispind, mida seni kasutasid Talleggi lihatööstuse erinevad osakonnad ning mis jääb nüüd  uut omanikku ootama.

Detsembri algusest töötab Tabasalus kokku 268 töötajat, kelle töötingimused on võrreldes varasemaga kõvasti paranenud. „Uues tehases on meil oma söökla, mis näiteks Lool puudus. Lisaks sellele on võrreldes vanade ruumidega paranenud ka töötajate pesemisvõimalused ja muud töökeskkonnatingimused,“ rõõmustas Soorm.

Tallegg avas 23. septembril renoveeritud ja laiendatud Tabasalu tehase, kuhu koondus alates detsembrist kogu ettevõtte lihatöötlemine. 13,5 miljoni euro suurune investeering  muudab Talleggi töökorralduse märksa efektiivsemaks ja võimaldab tootmismahte senisega võrreldes kahekordistada. Tabasalu 13 000 ruutmeetri suurune tehas toodab kõiki Talleggi seniseid Loo tehases valminud tooteid.

AS Tallegg on Eesti ainus linnulihatootja, mille eelkäija Tallinna Linnuvabrik alustas tegevust 1956. aastal. Tallegg kuulub HKScan kontserni. Ettevõte kasvatas 2012. aastal 10,1 mln broilerit, tootis 76 mln muna ning müüs 22,3 mln kilogrammi linnuliha ja valmistooteid. AS Tallegg 2012. aasta käive oli 49 miljonit eurot. Ettevõttes saab tööd ligikaudu 450 inimest.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960