Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 11. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallegg AS avab täna põhjalikult renoveeritud Kaarma broilerifarmi

Täna avab Eesti suurim linnulihatootja ja –töötleja AS Tallegg Väike-Maarja vallas, Lääne-Virumaal põhjalikult renoveeritud Kaarma broilerifarmi.

Tegemist on suuruselt teise broilerifarmiga Eestis ning olulise investeeringuga Eesti põllumajanduses ja toiduainetööstuses, farm vastab täielikult Euroopa Liidu nõuetele.

Kaarma broilerifarmis on linnud vabapidamisel. Hoonetes on kogupinda ligi 10 000 ruutmeetrit. Broilereid peetakse tsüklitena. Noorlinnud tuuakse Kaarma farmi ASi Tallegg sugulinnufarmidest. Kõik lindlad täidetakse noorlindudega ühel ajal ning tsükli lõpus tühjendatakse ja suunatakse linnud korraga tapale.

Kaarma farmi avab Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ja Tallegg AS juhatuse esimees Teet Soorm. Avamisel osalevad ka Veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel ja Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla.

Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla avaldas rahulolu, et AS Tallegg korrastab suure kanalakompleksi Ebavere külas, andes sellega olulise panuse Ebavere tööstuspiirkonna arengusse. „Valla seisukohast on tegu väga rõõmustava uudisega, 15 aastat tühjana seisnud kaheksa lindlat on renoveeritud ja hoonete ümbrus korrastatud. Tallegg on panustanud plaanitust rohkem loodushoidu, tehes näiteks tootmise heitvee mahutid suuremad, mis võimaldab suuremaid koguseid hajutada pikema perioodi peale ja nii säästa ümbritsevat keskkonda. Väike-Maarja valda tekib juurde 6 töökohta, mis samuti on väga positiivne,“ kommenteeris vallavanem.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960