• 24.09.13, 11:46
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Ökosahver: inimeste tervis olulisem kui kasum

Ökosahver OÜ üks omanikest Merit Miku sõnul on raha teenimiseks muud valdkonnad kui mahetoidu müümine.
"11 aastat tagasi oli mahetoitu võimatu kuskilt osta ja siis meil tekkis idee teha ettevõtte," rääkis Mikk. "Tol ajal pidi mahetoidu ostmiseks minema tallu. Siis ei saanud kasumist rääkida."
Miku idee oli teha mahetoitu kättesaadavaks."Toona ma olin seotud ka erinevate mahepõllundusorganisatsioonidega, kus tutvustasime, kuidas mahepõllundusega tegeleda ja alustada. Mahepõllumeestel aga tekkis küsimus, kuidas ja kuhu seda toodangut müüa," sõnas Mikk.
Siis tekkiski mõte luua mahepood. "Algne idee oli kohalikele mahetootjatele pakkuda võimalust oma toodangut turustada. Reaalsus on kahjuks see, et kohalikku mahetoitu ei ole nii palju ning suures osas peame müüma imporditud mahetoitu," lausus Mikku.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Ökosahver proovib kohalike mahetootjatele anda seda väljundit  turundada ja müüa oma toodangut. Tooteid, mida ei ole Eestist saada, neid imporditakse.
"Kui tahta raha teenida, siis selleks on teisigi võimalusi kui mahetoitu müüa," tõdes Mikk.
Mahetoit on Miku sõnul aina populaarsem, sest inimestel on tervise- ja keskkonnateadlikus tõusnud.  "Esimese ostupõhjusena tuuakse tervist ja tahetakse toitu, kus ei ole sünteetilisi lisaaineid," märkis Mikk. "Samuti on oluline nende jaoks keskkonnaaspekt ja hea maitse."
Äripäev uuris ettevõtjatelt, mis on nende ettevõtte eesmärk.

Seotud lood

Uudised
  • 12.09.13, 10:10
Mahetoetuse vähenemine ei loo toidulauale lisaväärtust
Mahepõllumajanduse ülesanne Eestis on jõuda mahe­toidu pakkumisel lähema kümne aasta­ga 10–15 protsendini toidu­turust. Siis on valdavalt maheda eelistajate esmane tungiv soov kaetud, näitavad senine areng Põhjamaades.
Uudised
  • 30.08.13, 11:07
Mahepõllumajanduse arengukava keskendub mahetoidu kättesaadavusele
Eile esimest korda kogunenud mahepõllumajanduse arengukava töörühmas leiti, et aastatel 2014–2020 tuleb keskenduda majandusharu konkurentsivõime ja kohaliku mahetoodangu tarbimise suurendamisele.
  • ST
Sisuturundus
  • 25.06.25, 13:37
A.Tammel AS alustas FARESIN elektriliste ja tava-teleskooplaadurite maaletoomist
Faresin Industries S.p.A., mille peakontor asub Breganzes (VI), projekteerib, toodab ja turustab loomakasvatussektori söödamiksereid ning neile vajalikku ratsioonianalüüsi tarkvara, samuti põllumajandus-, tööstus- ja ehitusrakenduste teleskoopkäitlejaid. Praeguse presidendi Sante Faresini poolt 1973. aastal asutatud ettevõte ühendab tugeva perejuhtimise traditsiooni rahvusvahelise kontserni dünaamilisusega, mis tegutseb ülemaailmselt laialdase tütarettevõtete, edasimüüjate ja edasimüüjate võrgustiku kaudu. 2023. aastal tähistas ettevõte oma 50. juubelit.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele