Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 17. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna algavad läbirääkimised Läänemere kalapüügiõiguste üle

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus esindab Eestit täna Luksemburgis algaval Euroopa Liidu kalandusnõukogu istungil, kus üheks olulisemaks teemaks on 2014. aasta Läänemere kalapüügivõimalused.

„Kalastiku olukord on küll paranenud, aga sellest hoolimata on Euroopa Komisjoni esialgne ettepanek näiteks kilu püügikvooti 11% võrra vähendada. Eesti aga sedavõrd järsu vähendamisega nõustuda ei saa,“ ütles keskkonnaminister.

Möödunud aasta läbirääkimistel saavutas Eesti väga hea tulemuse. Käesoleval aastal võib Läänemerest kilu püüda 28 634 tonni ja räime Läänemere avaosast 10 131 tonni. Liivi lahest võib räime püüda 14 120 tonni.

Turska saavad Eesti kalurid püüda 1572 tonni. Läänemere avaosas saab lõhet püüda 2291 ja Soome lahes 1581 isendit.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Turunduslahenduste osakondTel: 6670 105