• 08.11.13, 15:07
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Luigel toimunud liha tõugu veiste oksjonil müüdi ligi 100 veist

Lihaveistest oli müügiks kohale toodud 105 lehmikut neljast erinevast riigist.
Müügipakkumises olid limusiini, sharolee, hele akviteeni, herefordi, anguse ja simmentali tõugu mullikad. Arvukaim oksjoni pakkumine oli limusiini tõugu mullikatest (35). Oksjonile osalemiseks registreerus 27 lihaveisekasvatajat.
Kokku müüdi oksjonil 96 mullikat. Kõrgeim pakkumine tehti mittetiinele hele akviteeni mullikale, kelle lõpphinnaks kujunes 4550 eurot, alghind oli 2400 eurot. Oksjoni külastas ligi sada lihaveisekasvatajat. See oli esmakordne, kus oksjonit peeti sügisel ning eesmärk oli kõrge geneetilise tasemega puhtatõuliste mullikate pakkumine Eesti kasvatajatele.
Keskmised oksjoni hinnad olid tõugude lõikes alljärgnevad:

Artikkel jätkub pärast reklaami

Hele Akviteen 3373 eurot lehmmullikasLimusiin 2389 eurot lehmmullikasSimmental 1555Angus 1459Hereford 1294Sharolee 1292
 
allikas: Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu

Seotud lood

Uudised
  • 12.12.13, 08:50
Aberdiin-Anguse kasvatajatel nüüd oma klubi
2013 aasta on Eesti Lihaveisekasvatajate Seltsi liikmetele olnud tõsine klubitamise aasta - riburadamisi on loodud erinevate lihaveisetõugude kasvatajaid ühendavaid tõuklubisid, mis tegutsevad seltsi koosseisus.
  • ST
Sisuturundus
  • 10.06.25, 16:08
Suursaagi ootuses: mis saab hinnast ja kvaliteedist?
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele