Autor: Rainer Saad • 12. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Premia kasum vastas ootusele

Premia Foodsi kolmanda kvartali kasum suurenes võrreldes möödunud aastaga 1,1 miljonilt eurolt 2,07 miljonile. LHV ootas kasumiks 2,1 miljonit eurot.

"Esmakordselt ettevõtte ajaloos saavutas Premia üle 10%-lise orgaanilise kvartaalse käibekasvu, kui kolmanda kvartali käibekasvuks oli 13,8%," teatas ettevõte börsile.

Selle aasta kolmanda kvartali ärikasum kasvas võrrelduna aasta varasema perioodiga 2,6 korda, ulatudes 2,7 miljoni euroni. Üheksa kuu kokkuvõttes oli vastav näitaja 3,1 miljonit eurot ning kasv 4,6kordne.

Premia puhaskasum kasvas kolmandas kvartalis aasta varasemaga võrreldes 1,9 korda, ulatudes 2,1 miljoni euroni. Üheksa kuu kokkuvõttes kasvas puhaskasum mullusega võrreldes 2,8 korda, jõudes 1,9 miljoni euroni.

Toidukontserni kolmanda kvartali brutokasum oli 7,1 miljonit eurot, jäädes aasta varasemaga võrreldes samale tasemele. Üheksa kuu kokkuvõttes teenis Premia 18,8 miljonit eurot brutokasumit. Tulemus jäi aastatagusele tulemusele alla 0,4 miljoni euroga, peamiselt põhjustas selle kalasegmendi kahanenud brutokasumlikkus.

Jäätise- ja külmkaubasegment teenisid kolmandas kvartalis kokku 0,5 miljoni euro võrra rohkem brutokasumit kui aasta varem. Üheksa kuu kokkuvõttes teenisid nimetatud segmendid mullusega võrreldes 1,6 miljonit eurot suurema brutokasumi.

Kalavarude ümberhindluse positiivne mõju ettevõtte ärikasumile oli võrreldes aasta varasema ajaga kolmandas kvartalis 1,3 miljonit eurot, üheksa kuu kokkuvõttes oli positiivne mõju ärikasumile 2,4 miljonit eurot.

Tegevuskulude suhtarv vähenes võrreldes eelmise aasta vastava perioodiga kolmandas kvartalis 4,6 protsendipunkti ning üheksa kuu kokkuvõttes 2,8 protsendipunkti. Absoluutsummas vähenesid tegevuskulud aasta baasil kolmandas kvartalis 0,4 miljoni euro võrra, üheksa kuu kokkuvõttes 0,5 miljoni euro võrra.

LHV soovitab Premia aktsiat osta ning peab aktsia õiglase väärtuse vahemikuks 0,85-0,95 eurot.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960